
O reteta pe care eu una o ador, pentru ca ador cam tot ce e peste/fructe de mare :-).
Ingrediente:
scampi (intregi)/langustine
rosii
ulei de masline
usturoi
vin alb
sare dupa gust
optional: ardei iute
Se caleste putin usturoiul in ulei, se adauga langustinele si vinul alb (cam un pahar de 100). Dupa ce se evapora vinul, se adauga rosiile si se lasa la foc mic. Cand sosul devine mai dens, adaugati sare dupa gust si e gata.
Nota: langustinele dar si crevetii in general se gatesc intregi, pentru ca gustul cel mai bun se afla la cap.
Sosul se poate servi si cu paste, acestea se pun la fiert deoparte si gata fierte (la "dinte") se amesteca cu sosul. E un prim fel delicios :-) Pastele se consuma calde.
Usturoi nu puneti in uleiul incins ?
RispondiEliminaNu. In ulei incins se fac de regula frigarui sau dulciuri (de ex. gogogosi) si ca sa nu se "prinda" se lasa uleiul sa se incalzeasca bine.
RispondiEliminaSosurile de peste, carne etc, cand pun uleiul pun si usturoiul, il las putin (nu trebuie ars, schimba gustul) si adaug restul (carne, peste, sos etc).