Aluatul e cel al placintelor taranesti, scris aici. De data aceasta insa n-am pus lapte ci apa (asa face socrela de fapt).
Umplutura in general e simpla cartofi fierti, sare piper, eu am incercat o alta varianta, am fiert cartofii, i-am razalit (mai mari) si i-am amestecat cu sare, unt, piper si ou fiert taiat cubulete. Am pus mai mult piper ca sa vina mai picant. A iesit ca-n poveste, ne-a placut tuturor!
Ingrediente:
500 gr . faina - farina
apa cat trebuie - acqua quanto basta
25 g drojdie, - lievito fresco di birra
o lingurita zahar - un cucchiaino di zucchero
sare , un varf de cutit - un po' di sale
Drojdia se freaca cu zahar pana devine lichida si se adauga lapte cald. Cand dospeste se face aluatul adaugand apa calduta cat e nevoie.
Aluatul se lasa la dospit pana se dubleaza (cam o ora).
Vezi umplutura mai sus.
Se imparte aluatul in cate placinte doriti, se intinde si se pune umplutura. Se inchid, puteti da forma rotunda sau in cazul meu am imitat pizzele napoletane, forma lunguiata (e mai usor de inchis). Se frig in ulei intorcandu-le pe ambele parti. Acasa o serveam si cu smantana deasupra...aici au fost ok si asa ;-)).
Si fa l'impasto e si lascia lievitare. Deve risultare morbido, elastico e piacevole al tatto. Il ripieno si fa con le patate bollite, grattugiate, sale, pepe, (ho messo di + per farle più piccante) uovo bollito tagliato a cubetti. Di solito il ripieno e semplice (solo patate) ma vi potete sbizzarrire a piacere ;-). La forma originale era rotonda ma questa volta ho imitato le pizzette napoletane (più facile la chiusura :-)) Si friggono in olio abbondante girandole. A casa noi le servivamo con panna da cucina...ma ottime anche senza ;-).
Umplutura in general e simpla cartofi fierti, sare piper, eu am incercat o alta varianta, am fiert cartofii, i-am razalit (mai mari) si i-am amestecat cu sare, unt, piper si ou fiert taiat cubulete. Am pus mai mult piper ca sa vina mai picant. A iesit ca-n poveste, ne-a placut tuturor!
Ingrediente:
500 gr . faina - farina
apa cat trebuie - acqua quanto basta
25 g drojdie, - lievito fresco di birra
o lingurita zahar - un cucchiaino di zucchero
sare , un varf de cutit - un po' di sale
Drojdia se freaca cu zahar pana devine lichida si se adauga lapte cald. Cand dospeste se face aluatul adaugand apa calduta cat e nevoie.
Aluatul se lasa la dospit pana se dubleaza (cam o ora).
Vezi umplutura mai sus.
Se imparte aluatul in cate placinte doriti, se intinde si se pune umplutura. Se inchid, puteti da forma rotunda sau in cazul meu am imitat pizzele napoletane, forma lunguiata (e mai usor de inchis). Se frig in ulei intorcandu-le pe ambele parti. Acasa o serveam si cu smantana deasupra...aici au fost ok si asa ;-)).
Si fa l'impasto e si lascia lievitare. Deve risultare morbido, elastico e piacevole al tatto. Il ripieno si fa con le patate bollite, grattugiate, sale, pepe, (ho messo di + per farle più piccante) uovo bollito tagliato a cubetti. Di solito il ripieno e semplice (solo patate) ma vi potete sbizzarrire a piacere ;-). La forma originale era rotonda ma questa volta ho imitato le pizzette napoletane (più facile la chiusura :-)) Si friggono in olio abbondante girandole. A casa noi le servivamo con panna da cucina...ma ottime anche senza ;-).
Ce fain ...sti ca nu am facut cu umplutura de cartofi niciodata. Pun pe lista reteta ...noua ne plac cartofii in toate felurile , deci sigur vor avea succes si placintele ;-))
RispondiEliminaciao!!