
Un prim fel pentru italieni (pastele sunt mereu primul fel in Italia!) usor de facut: in ulei se prajeste o ceapa mica taiata marunt, se adauga carnea taiata bucatele (eu am folosit vita) si in final hribele. Adaugam putin vin alb, lasam sa se evapore (deci nu acoperiti) si adaugam cateva rosioare proaspete sau in lipsa putin sos de rosii (bulion). O frunzulita de busuioc , sare dupa gust si e gata...sosul. Pastele se fierb deoparte (in apa cu sare si cateva picaturi de ulei) si se amesteca cu sosul de carne si ciuperci obtinut. Se serveste cald.
Promit sa incerc reteta asta. Par apetisante pastele.
RispondiEliminaO intrebare: esti din Maramures? Daca da, as vrea sa te adaug in lista de pe Maramures Fan:
http://dorinstef.blog.com
Mi se pare ca deja ne cunoastem de pe celalalt blog, O maramu' la Roma...si autoarea acestui blog sunt tot eu :-). Blogurile: "Let's Napoli"(1 si 2), "M come Maramures", O maramu' la Roma, Kris foto (1 si 2), Un mondo di emozioni (1 si 2)imi apartin. Deci tot o maramureseanca :-).
RispondiEliminaRetele cu paste pe care le public sunt toate preferatele mele, mai deosebite oarecum, un sfat pe care-l dau e sa nu fierbeti pastele prea mult (deci sa fie exact "la dinte" cum zic italienii si sa fie fierte la momentul servirii mesei (ca in general timpul de fierbere nu depaseste 10 minute, exact cat e nevoie sa pregatesti masa ;-)
Salutari in Maramures!