Pofte...pur si simplu aveam chef de niste covrigei cu mac dar facuti mai "special", mai buni decat ce am mancat in tara ultima oara. Si ca sa fie mai buni (pe gustul meu evident) am adaugat branzeturi, eu le ador in general si aveam chef de asa ceva. Asa ca la aluatul sa zicem "clasic" am adaugat trei tipuri de branza italienesti iar rezultatul a fost un deliciu!
Ingrediente:
600 g faina (pt aluaturi sarate)
2 lingurite sare
2 linguri untura
un cubulet drojdie
1 lingurita zahar
50 ml lapte caldut
1 ou
1 ou pentru uns
mac
apa cat e nevoie
branza "romano" (sarata)
parmiggiano ( branza mai dulce)
ricotta salata
Invartim bine drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam 2 linguri de lapte cald si lasam sa creasca. Punem restul ingredientelor intr-un recipient, razalim branza. Cand drojdia a crescut, o adaugam si facem aluatul care in final trebuie sa fie moale, placut la invartit dar nu lipicios.
Il lasam sa creasca, dupa ce s-a dublat luam bucatele si facem covrigeii, folosim faina sa nu se lipeasca. Intr-o oala punem apa sa fiarba, lasam focul la mic si punem covrigeii in apa fierbinte. Cand se ridica la suprafata (1 minut circa) ii luam si ii punem pe o farfurioara sa se scurga apa. Ungem o tava sau punem hartie de copt, asezam covrigeii, ii ungem cu ou si lapte + putina sare (sau numai ou batut cu putina sare) si presaram macul. Ii lasam la cuptorul incins la 180°C cam 15 minute, intorcandu-i de pe o parte pe alta. Cand prind culoare sunt gata.
Nota: aluatul fiind mai moale va sfatuiesc sa nu-i faceti mari, se rup cand ii luati din oala cu apa fierbinte.
Au iesit grozav de buni si se pastreaza foarte bine cateva zile (inchisi in punga alimentara).

Ingrediente:
600 g faina (pt aluaturi sarate)
2 lingurite sare
2 linguri untura
un cubulet drojdie
1 lingurita zahar
50 ml lapte caldut
1 ou
1 ou pentru uns
mac
apa cat e nevoie
branza "romano" (sarata)
parmiggiano ( branza mai dulce)
ricotta salata
Invartim bine drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam 2 linguri de lapte cald si lasam sa creasca. Punem restul ingredientelor intr-un recipient, razalim branza. Cand drojdia a crescut, o adaugam si facem aluatul care in final trebuie sa fie moale, placut la invartit dar nu lipicios.
Il lasam sa creasca, dupa ce s-a dublat luam bucatele si facem covrigeii, folosim faina sa nu se lipeasca. Intr-o oala punem apa sa fiarba, lasam focul la mic si punem covrigeii in apa fierbinte. Cand se ridica la suprafata (1 minut circa) ii luam si ii punem pe o farfurioara sa se scurga apa. Ungem o tava sau punem hartie de copt, asezam covrigeii, ii ungem cu ou si lapte + putina sare (sau numai ou batut cu putina sare) si presaram macul. Ii lasam la cuptorul incins la 180°C cam 15 minute, intorcandu-i de pe o parte pe alta. Cand prind culoare sunt gata.
Nota: aluatul fiind mai moale va sfatuiesc sa nu-i faceti mari, se rup cand ii luati din oala cu apa fierbinte.
Au iesit grozav de buni si se pastreaza foarte bine cateva zile (inchisi in punga alimentara).

Nessun commento:
Posta un commento