Facile e buonissima, la torta salata che vedete l'ho fatta senza pesare gli ingredienti, a "occhio". L'impasto deve uscire come una crema densa e poi versarlo nella forma.
Usor de facut si foarte buna, tortul sarat pe care-l vedeti l-am facut fara sa cantaresc ingredientele, dupa "ochi". Aluatul trebuie sa devina moale, ca o crema densa si varsat in tava/forma.
Ingredienti:farina q.b. - faina cat e nevoie
1 uovo - 1 ou
25 g lievito di birra - 25 g drojdie
1 cucchiaino di zucchero - 1 lingurita zahar
1 cucchiaino di sale - 1 lingurita sare
latte caldo q.b - lapte cald cat e nevoie
100 g burro - 100 g unt
formaggi, salumi a piacere grattuggiati - branzeturi, mezeluri razalite
200 ml panna da cucina (non dolce) - 200 ml smantana
L'impasto ottenuto con questi ingredienti si lascia lievitare circa 2 ore, poi si versa nella forma desiderata, e si lascia circa 45 minuti al forno, a 180°.
Aluatul obtinut din aceste ingrediente se lasa sa creasca cam doua ore, se toarna in forma dorita si se lasa cam 45 de minute la cuptor, la 180°.

Nessun commento:
Posta un commento