Ed ecco la ricetta, presa da un vecchio libro di mia madre. La torta è chiamata "tort Carol", io ho fatto qualche cambiamento:
Si iata reteta, luata dintr-o carte veche a mamei. E numita "tort Carol", eu am facut mici schimbari:
Ingredienti:
Per il PDS - Blatul de tort
8 uova - oua
160 g cioccolato - ciocolata
160 g zucchero in polvere - zahar praf
60 g farina semola (qui io ho messo 8 cucchiai di farina per dolci) - 60 gr faina gris (eu am pus 8 linguri de faina pt aluaturi dulci)
Lo zucchero si mescola con i tuorli per circa 1/2 ora, si aggiunge il cioccolato (sciolto al forno)la farina e gli albumi battuti schiuma, si mescola con attenzione tutto. Imburriamo la tortiera e facciamo cuocere 2 PDS, uno alla volta.
Zaharul si albusele de ou se freaca 1/2 de ceas, se adauga ciocolata (inmuiata in cuptor), faina si albusele batute spuma, amestecand usor. Ungem o forma cu unt, o tapetam cu faina si coacem in doua blaturi.
Crema:
150 g zucchero in polvere - 150 gr zahar praf
150 g burro - unt
150 g noci - nuci
1/2 bicchiere di latte - 1/2 pahar cu lapte
1 cucchiaio di rum - 1 lingura de rom
Le noci tritate si mescolano nel latte bollente, si aggiunge il rum. Il burro e lo zucchero si mescolano finché diventa cremoso e poi aggiungiamo le noci.
Ho usato la panna colorata per guarnire, la rosa è fatta sempre di PDS (ho avuto la forma in silicone)e l'ho colorata con crema al burro+sciroppo all'amarena.
Nucile macinate se oparesc in laptele fierbinte, se amesteca bine adaugand si romul. Untul cu zaharul se freaca spuma si punem incet nucile racite. Cu aceasta crema se umple tortul si se glaseaza cu glacé de ciocolata. Eu insa am ornat cu frisca, trandafirul l-am facut tot din blat din tort (forma de silicon) colorat cu crema de unt si sirop de visine.

Si iata reteta, luata dintr-o carte veche a mamei. E numita "tort Carol", eu am facut mici schimbari:
Ingredienti:
Per il PDS - Blatul de tort
8 uova - oua
160 g cioccolato - ciocolata
160 g zucchero in polvere - zahar praf
60 g farina semola (qui io ho messo 8 cucchiai di farina per dolci) - 60 gr faina gris (eu am pus 8 linguri de faina pt aluaturi dulci)
Lo zucchero si mescola con i tuorli per circa 1/2 ora, si aggiunge il cioccolato (sciolto al forno)la farina e gli albumi battuti schiuma, si mescola con attenzione tutto. Imburriamo la tortiera e facciamo cuocere 2 PDS, uno alla volta.
Zaharul si albusele de ou se freaca 1/2 de ceas, se adauga ciocolata (inmuiata in cuptor), faina si albusele batute spuma, amestecand usor. Ungem o forma cu unt, o tapetam cu faina si coacem in doua blaturi.
Crema:
150 g zucchero in polvere - 150 gr zahar praf
150 g burro - unt
150 g noci - nuci
1/2 bicchiere di latte - 1/2 pahar cu lapte
1 cucchiaio di rum - 1 lingura de rom
Le noci tritate si mescolano nel latte bollente, si aggiunge il rum. Il burro e lo zucchero si mescolano finché diventa cremoso e poi aggiungiamo le noci.
Ho usato la panna colorata per guarnire, la rosa è fatta sempre di PDS (ho avuto la forma in silicone)e l'ho colorata con crema al burro+sciroppo all'amarena.
Nucile macinate se oparesc in laptele fierbinte, se amesteca bine adaugand si romul. Untul cu zaharul se freaca spuma si punem incet nucile racite. Cu aceasta crema se umple tortul si se glaseaza cu glacé de ciocolata. Eu insa am ornat cu frisca, trandafirul l-am facut tot din blat din tort (forma de silicon) colorat cu crema de unt si sirop de visine.

Nessun commento:
Posta un commento