E unul din felurile traditionale care nu lipseste la sarbatori, soacra o face mereu. E foarte gustoasa, unul din felurile mele preferate la sarbatori (si nu numai).
Si iata si reteta, luata azi (duminica, 10 ian 2010) de la autoarea supei (soacra) :
Ingrediente:
3 kg scarole (Endive Scarole Giant)
1 kg cicoria
1 manunchi de borraggine
nota: cu cat e mai frageda verdeata cu atat e mai buna; nu stiu denumirile in romana, am "linkat" fiecare ingredient nestiut.
500 g corazza di manzo/ carne de vita, partea frageda
sare, piper si chiar ardei iute (dupa plac)
Se pune la fiert carnea cu sare.
Se spala verdeata (toate impreuna) si se pun la fiert, cand sunt gata se arunca apa lasata si se trece prin apa rece, se strange, se lasa sa se scurga (e important acest lucru ca sa nu ramana gustul amar). Se adauga verdeata la carne si se lasa sa fiarba impreuna cam o ora. Spre sfarsit se adauga bucatele de romano (branza sarata) si dupa gust putin ardei iute si piper.
Se serveste calda.
Si iata si reteta, luata azi (duminica, 10 ian 2010) de la autoarea supei (soacra) :
Ingrediente:
3 kg scarole (Endive Scarole Giant)
1 kg cicoria
1 manunchi de borraggine
nota: cu cat e mai frageda verdeata cu atat e mai buna; nu stiu denumirile in romana, am "linkat" fiecare ingredient nestiut.
500 g corazza di manzo/ carne de vita, partea frageda
sare, piper si chiar ardei iute (dupa plac)
Se pune la fiert carnea cu sare.
Se spala verdeata (toate impreuna) si se pun la fiert, cand sunt gata se arunca apa lasata si se trece prin apa rece, se strange, se lasa sa se scurga (e important acest lucru ca sa nu ramana gustul amar). Se adauga verdeata la carne si se lasa sa fiarba impreuna cam o ora. Spre sfarsit se adauga bucatele de romano (branza sarata) si dupa gust putin ardei iute si piper.
Se serveste calda.
Nessun commento:
Posta un commento