Rustici di casa mia, sempre buoni e ottimi in qualsiasi momento della giornata...come i biscotti :-)) Ricetta di mia mamma, migliorata direi prendendo consigli di qua e di là.
Saratele traditionale by mama mia :-)), buni oricand ..ca si biscuitii :-)). Reteta e a mamei dar zic eu imbunatatita tinand cont de sfaturi de ici si colo.
Ingredienti:
50o g farina - faina
200 ml panna da cucina - smantana
1 cucchiaino sale - 1 lingurita sare
1 cucchiaino zucchero - 1 lingurita zahar
1 cubetto lievito - 1 cubulet drojdie
latte q.b. - lapte cat e necesar
130 g burro - unt
100 g formaggi vari - branzeturi (de care doriti)
100 g prosciutto - sunca
Per decorare a vostra scelta: papavero, sesamo, noci, formaggio grattugiato ecc.
Pentru decorat: mac, susan, nuci, branza razalita etc.
Nota: se i formaggi usati sono più salati mettete poco sale. Al contrario se usate solo formaggi dolci.
Daca folositi branzeturi sarate in aluat nu puneti sare decat foarte putin. Invers daca folositi numai branzeturi dulci.
Si fa l'impasto con tutti gli ingredienti e lasciamo lievitare per circa 2 ore. Stendiamo e tagliamo nelle forme desiderate. Spennellare con uovo battuto e decorare a piacere (papavero, sesamo, formaggio grattugiato ecc). Mettiamo su una teglia imburrata + carta da forno e lasciamo per circa 20 minuti.
Se face aluatul cu toate ingredientele de mai sus, lasam sa dospeasca cam 2 ore. Intindem aluatul si dam forma dorita. Ungem cu ou si decorati cum va place. Punem pe tava unsa cu unt si tapetata cu hartie, si lasam cam 20 de minute la 180°.
Saratele traditionale by mama mia :-)), buni oricand ..ca si biscuitii :-)). Reteta e a mamei dar zic eu imbunatatita tinand cont de sfaturi de ici si colo.
Ingredienti:
50o g farina - faina
200 ml panna da cucina - smantana
1 cucchiaino sale - 1 lingurita sare
1 cucchiaino zucchero - 1 lingurita zahar
1 cubetto lievito - 1 cubulet drojdie
latte q.b. - lapte cat e necesar
130 g burro - unt
100 g formaggi vari - branzeturi (de care doriti)
100 g prosciutto - sunca
Per decorare a vostra scelta: papavero, sesamo, noci, formaggio grattugiato ecc.
Pentru decorat: mac, susan, nuci, branza razalita etc.
Nota: se i formaggi usati sono più salati mettete poco sale. Al contrario se usate solo formaggi dolci.
Daca folositi branzeturi sarate in aluat nu puneti sare decat foarte putin. Invers daca folositi numai branzeturi dulci.
Si fa l'impasto con tutti gli ingredienti e lasciamo lievitare per circa 2 ore. Stendiamo e tagliamo nelle forme desiderate. Spennellare con uovo battuto e decorare a piacere (papavero, sesamo, formaggio grattugiato ecc). Mettiamo su una teglia imburrata + carta da forno e lasciamo per circa 20 minuti.
Se face aluatul cu toate ingredientele de mai sus, lasam sa dospeasca cam 2 ore. Intindem aluatul si dam forma dorita. Ungem cu ou si decorati cum va place. Punem pe tava unsa cu unt si tapetata cu hartie, si lasam cam 20 de minute la 180°.
Îti doresc sarbatori fericite si un An Nou plin cu bucurii,alaturi de minunata ta familie!
RispondiEliminaTe pup!
M.
Multumesc, Maya, Un An Nou fericit si tie&fam!
RispondiElimina